Peringatan pada kita semua insyaAllah...

Assalamualaikum.
Qur tahu.Lagi 2 jam periksa practical akan bermula.
Qur pula di sini blogging.

Qur rasa bertanggungjawab untuk copy paste post yang Qur jumpa ni.
Entah lah kenapa.
Qur terbaca ni di imranulkhalisalhuffaz.blogspot.com



Assalamualaikum. ..
Mesti korang tkejut kan ..
neway, just bace dulu n evaluate it later...
Allah sahaja yang tahu kebenarannya.
Bukti kebenaran Al Quran.
Fenomena ini telah disebut dalam Quran 1400 tahun dahulu dan 1999/2000tahun gambar itu diambil oleh NASA.]

a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun...
sekarang sudah 1439 =426 + 13 tahun hijrah...
daripada ini kita ketahuikita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi.
Jikalau ini benar, bumi akankiamat pada tahun 2066

b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumiyang menghala ke bumi..
Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akanmelanggar bumi pada tahun 2014.
Amerika akan cuba untuk menukarkanorbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket...
Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi...
Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi..
Dan planet ini lebih besar daripada bumi...
Jikalau ini benar, dunia akanmusnah pada tahun 2065....

c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 2007...
Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022,disebabkan oleh penurunan semula Nabi Isa...
Dan hadith mengatakanbahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun dan dunia akan kiamatpada hari Nabi Isa wafat..
Jikalau ini benar dunia akan kiamat padatahun 2062...
Dianggarkan Bumi Akan Kiamat Antara Tahun 2062-2066

Wallahu'alam...
Semua ini telah dikaji...
Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadith yang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun...
Kita telah berada di bumi ini selama 1439 tahun...
Cubalah anda kirakan sendiri...
Beribadatlah wahai umat Islam sekalian...
Ini adalah antara berpuluh-puluhartikel di internet yg seperti ini.
Dan jangan tunggu artikel seperti inidikeluarkan baru kita nak buat amal.
Benda ni dah diajar sejak kita kecillagi. Kiamat pasti tiba. hanya orang yang leka dengan dunia shj yang akanrugi. berhibur tidak salah tapi jangan lupa apa yang disuruh oleh Allah.Patuhi suruhan Allah dan tinggalkan yang mungkar. dan korang janganrisaula..aman dunia akhirat..sama- sama kita doakan kesejahteraan untuksemua umat Islam.

-Copyright From Isuhangat.blogspot.com-


Sekian,
Assalamualaikum

No comments